נשירת שיער אצל נשים: הסיבות – ומה אפשר לעשות?

נשירת שיער היא תופעה שכיחה שמשפיעה על רבבות נשים בארץ ובעולם. מאחר ולתופעה השפעות רבות על הדימוי והביטחון העצמי, חשוב להבין לעומק את הסיבות – ואת הטיפולים שנועדו להתמודד עם התופעה.

נשירת שיער: כל מה שרצית לדעת וחששת לשאול

נשירת שיער היא מצב שכיח מאוד אצל נשים, כמו גם אצל גברים. למעשה, נשירת שיער נגרמת בעקבות לא מעט סיבות: חוסרים בברזל, חוסר איזון והורמונלי כתוצאה מבעיות בבלוטת התריס, לחץ, תזונה לקויה, תרופות מסוימות שיכולות להאיץ את נשירת השיער כמו תרופות ללחץ דם ועוד. כאשר הנשירה היא מעל ל 100 שיערות, מדובר בנשירה מסיבית שעלולה ליצור קרחות והידלדלות משמעותית שמשפיעה מאוד על הדימוי והביטחון העצמי. החדשות הטובות הן שישנן דרכים לטיפול בנשירת שיער אצל נשים, כפי שנפרט כעת:

מחסור בוויטמינים

אחת הסיבות המרכזיות לנשירת שיער היא מחסור בוויטמינים, לרוב מקובצת B. דרך בדיקת דם פשוטה ניתן לגלות מהם החוסרים ובהתאם לכך להשלים אותם, דרך נטילה של ויטמינים כמו ביוטין. ביוטין הינו ויטמין חשוב מקבוצת B והוא נמצא בשורה של מחקרים כבעל קשר ישיר לקצב צמיחת השיער. ניתן להשלים את המחסור דרך נטילה של ביוטין, אותו ניתן לרכוש דרך חברות מקצועיות המתמחות בתחום של תוספי תזונה ייעודים בעבור נשירת שיער.

תזונה לקויה

לתזונה שלנו יש השפעה משמעותית על קצב נשירת השיער, בעיקר כאשר ישנו מחסון בחלבון. מאחר והחלבון אחראי על בנייה של התאים ובפרט תאי השיער, חשוב לסגל לתפריט מזונות עשירים בסידן כמו אגוזים, כרוב, קטניות ודגנים מלאים. בכדי לבנות תפריט מותאם אישית, רצוי לפנות לדיאטנית אשר תדע לבנות בעבורך תפריט עם כל אבות המזון ועם דגש על סידן וברזל, לטובת עיכוב הנשירה.

אנמיה

במידה ואת מאובחנת עם אנמיה, סביר להניח כי את מבחינה בקצב מואץ של נשירת שיער. אנמיה היא תופעה שכיחה שמשפיעה מאוד על קצב צמיחת השיער ועל חוזקו, ועל כן רצוי לשוחח עם הרופא המטפל ולבחון אפשרות לנטילה של אבץ כמו גם שינויים בתפריט היומי, לטובת התגברות על האנמיה.

שינויים הורמונליים

נשים רבות סובלות מנשירת שיער לאחר הלידה, וזאת בשל שינויים הורמונליים שמשפיעים באופן ישיר על קצב הנשירה. למעשה, קצב הנשירה משתנה מאחת לשנייה אולם לרוב  הגוף חוזר לעצמו בפרק זמן של עד 12 שבועות לאחר הלידה. לכן, נדרש לסגל סבלנות כמו גם להפחית עד כמה שאפשר את השימוש במכשירים פולטי חום כמו מחליק, כמו גם להקפיד שלא לסרק את השיער כאשר הוא יבש. מדובר בפעולות פשוטות שבהחלט יכולות לעשות את ההבדל בין נשירה מסיבית לבין עיכוב הנשירה וחזרה לשגרה.

לחץ נפשי

הלחץ משפיע לא רק על הנפש אלא בעיקר על הגוף. אם את מגישה שאת עוברת כרגע תקופה לא פשוטה וסובלת מחרדה ולחץ נפשי רב, חשוב למצוא את הדרך שלך להירגע כמו למשל אמבטיה ארוכה, הליכה או שיחה עם חברים ובני משפחה. ככל שתפחיתי את רמת לחץ, כך תוכלי להבחין בירידה משמעותית בהיקף הנשירה.

לסיכום, נשירת שיער היא לא גזרת גורל אלא תופעה שמהווה אינדיקציה למצבים רפואיים שונים, כמו למשל אנמיה או מחסור בוויטמינים. חשוב להיות סבלנית לגבי התהליך (בייחוד אם את נתונה תחת לחץ או אחרי היריון) כמו גם לקבוע בהקדם פגישה אצל הרופא, כל זאת מתוך מטרה לגבש תוכנית טיפול פרטנית שבמסגרתה תוכלי להתמודד עם הנשירה, באופן פרטני לסיבה ממנה נגרמת הנשירה.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות