דלקת חניכיים בהיריון: המדריך המלא על התופעה והטיפול

תופעה נפוצה המתרחשת בזמן היריון היא דלקת חניכיים. מדובר בדלקת שמופיעה בעקבות שינויים הורמונליים אך גם בעקבות שינויים בהרגלי צחצוח השיניים. אם גם את סובלת מהתופעה, זה הזמן להכיר את הסיבות כמו גם את גורמי הטיפול שבאמצעותם תוכלי להתגבר על הדלקת – תוך כדי ההיריון.

דלקת חניכיים בהיריון: תופעה נפוצה אך ברת טיפול

בזמן ההיריון גוף האישה עובר לא מעט שינויים הורמונליים אשר משפיעים באופן משמעותי על איכות החיים והבריאות. אחת מהתופעות הללו היא כמובן דלקת חניכיים שמופיעה בעקבות השינויים ההורמונליים שמסייעים להתפתחות של מחלת החניכים לצד הקראות כמו גם בחילות שמקשות מאוד על היכולת לשמור על בריאות הפה והחניכיים באון קבוע. למעשה, איכות הצחצוח בזמן הקאות, בחילות וסחרחורת יורדת באופן משמעותי ובהתאם לכך יוצרת כר פורה לשגשוג של חיידקים שמשפיעים באופן ניכר על בריאות הפה והחניכיים. מאחר ומדובר בתופעה שעלולה להחמיר במידה והיא איננה מטופלת, חשוב מאוד להכיר את התופעה של דלקת חניכיים בהריון כמו גם לטפל, וזאת בשל העובדה כי דלקת חניכיים עלולה לגרום לסיבוכים בתקופת ההיריון ולאחריו. בשונה מדלקת חניכיים המתרחשת שלא בזמן היריון, דלקת חניכיים בהיריון יכול לגרום לשינוי הורמונלי במאזן בגוף ולכן חיידקים אלימים יותר נוטים להתרבות ולעבור למחזור הדם, ובכך לגרום לזיהום. מאחר וישנו קשר הדוק בין מחלת חניכיים לסיבוכים, חשוב לטפל בתופעה בהקדם, כפי שנסביר כעת.

מדוע חשוב לטפל בדלקת חניכיים בהקדם?

שורה של מחקרים מצאו קשר ישיר בין דלקת חניכים לבין התפתחות של סיבוכי היריון כמו רעלת היריון ולידה מוקדמת. בנוסף, בזמן תקופת ההיריון מתרחשת תופעה של צמיחה מוגברת של רקמת החניכיים שמאופיינת בהתפתחות של בליטה מעל שטח החניכיים, לרוב בצבע אדום. מדובר בבליטה כואבת שמתפתחת בעקבות השינויים והימצאות של אבנית, ועל כן נדרש לפנות בהקדם לרופא לטובת טיפול ובקרה בדלקת, וזאת בכדי למנוע סיבוכים שישפיעו על המהלך התקין של ההיריון אך גם על הבריאות הכללית שלך ושל העובר.

דלקת חניכיים בהיריון: המדריך המלא על התופעה והטיפול

סימנים לדלקת חניכיים

הסימנים לדלקת חניכיים כוללים בין היתר ריח רע מהפה, דימום בזמן צחצוח וכן נפיחות המופיעה באזור החניכיים. שימי לב כי לעיתים ההופעה של הסימנים הללו מתרחשת על רקע החמרה של מחלת חניכיים קיימת או לעיתים מחלה חדשה. לרוב, דלקת חניכיים חדשה תופיע בחודש השלישי להיריון וברוב המקרים מדובר במחלה שמלווה עד לסוף ההיריון ולאחר מכן. מאחר ולעיתים עצם הצחצוח עצמו עלול לעורר תחושה של בחילה ובהתאם לכך גם צחצוח לקוי, חשוב ליצור מערך טיפול ומניעה המתבצע באופן קבוע עוד לפני הכניסה להיריון ובמהלכו, וזאת מתוך מטרה לתפוס שליטה ולטפל בדלקת בכדי למנוע מצב של לידה מוקדמת וסיבוכים שונים.

כיצד מטפלים בדלקת?

טיפול בדלקת חניכיים מתבצע אצל רופא השיניים. מאחר וקיימת רגישות גבוהה לתהליכים המתקדמים של הדלקת, רצוי לקבוע פגישה עם הרופא לטובת טיפול בדלקת המתבצע במספר אופנים: ניקוי שיניים אצל שיננית כמו גם שימוש בתרופות חיצוניות בלבד שמרגיעות את הנפיחות בחניכיים. מאחר ולא כל התרופות בטוחות לנשים בהיריון, היוועצות עם הרופא לגבי דרכי הטיפול היא חיונית לטובת טיפול מדויק בדלקת. בנוסף, חשוב לשמור על שגרת צחצוח קפדנית המתבצעת פעמיים ביום, וזאת למרות הקושי בביצוע הצחצוח כתוצאה מבחילות והקאות.

לסיכום, דימום, נפיחות וריח רע מהפה מהווים כולם סימנים להופעה של דלקת חניכיים. לא צריך להיכנס לפאניקה אלא לזכור כי טיפול ומניעה המתבצע באמצעות רופא מומחה לרפואת חניכיים היא חשובה מתוך מטרה למנוע את הסיבוכים הכרוכים בדלקת לא רק בזמן תקופת ההיריון אלא גם לאחריה. דלקת שאינה מטופלת עלולה להוביל לאובדן שיניים ולטיפולים מורכבים ועל כן תיאום פגישה עם רופא שיניים מומחה הינה חיונית וחשובה עוד בשלבים הראשונים של ההיריון.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות