מנות בשר לילדים: טיפים שיהפכו כל מנה – לחגיגה

אם הילדים שלכם חוזרים אוטוטו מבית הספר ואתם רוצים להכין להם את מנת הבשר המנצחת, הגעתם למקום הנכון. במאמר הבא נביא לכם את כל הטיפים להכנת מנת בשר מנצחת.

בוחרים בחנות בשר איכותית

לפני שאנחנו נותנים לכם טיפים שיהפכו את מנת הילדים שלכם לחגיגה, אנחנו חייבים להתחיל בבסיס. אם אתם באמת רוצים שהילדים שלכם בשר טעים, אתם צריכים לרכוש אותו מחנות בשר טובה ואיכותית. אגב, אם אתם גרים באזור השרון למשל, ניתן להשיג בשר איכותי בקצביה ברעננה, שם תוכלו למצוא מגוון רחב של בשרים איכותיים וטריים שמגיעים מבתי הגידול הכי טובים באירופה או ארגנטינה. שם תקבלו את הבשר שלכם נקי, פרוס ומוכן לבישול.

הבשר קפוא – איך מפשירים?

הילדים שלכם חוזרים תיכף מבית ספר ומחכים רק לצלחת אוכל חמה וטעימה. לפתע, אתם מגלים שבכלל לא הוצאת את הבשר מהמקפיא ושהוא קפוא. אל דאגה, תוכלו להפשיר את הבשר במהירות מבלי לפגוע באיכות שלו. כל מה שאתם צריכים זו קערה של מים ואתם בדרך הנכונה לקראת מנה שהיא חגיגה.

לוקחים קערה וממלאים אותה במים רגילים מהברז. לאחר מכן, מוציאים את הבשר מהאריזה המקורית שלו וכניסים לתוך שקית אטומה. הקפידו להוציא את כל האוויר מהשקית והניחו אותה עם הבשר בקערה. הקפידו להחליף את המים אחת לחצי שעה מפני שהם מתקררים יותר מידי מהבשר הקפוא. זה הכלל – אם יש לכם חצי קילו בשר אתם צריכים להשרות אותו במים למשך 45 דקות.

איך מבשלים נכון את הבשר?

אחרי שהבשר כולו הפשיר לחלוטין, אנחנו ממליצים לכם להמליח אותו לפני הבישול, מומלץ לפזר גם פלפל שחור אנגלי. למה לפני הבישול? מכיוון שכעת המלח והפלפל יחדרו את השכבה העליונה של הבשר, ייספגו בתוכו והוא יקבל טעמים מטורפים. לאחר מכן אתם עוברים לשלב שנקרא סגירת הבשר לפני הבישול.

שופכים שתי כפות שמן לסיר ומחכים שירתח. לאחר מכן, מוסיפים את נתח הבשר לסיר ומטגנים אותו עד שישחים, זה נקרא לסגור את הבשר. רק לאחר מכן אתם יכולים לעבור לתהליך הבישול, להוסיף מים לסיר ולבשל את הבשר עד שיהיה מוכן גם מבפנים. איך תדעו שהוא מוכן? בצעו חתך עומק באמצעות סכין בשר ובדקו שהוא לא אדום מבפנים.

מנות בשר לילדים: טיפים שיהפכו כל מנה – לחגיגה

האם כדאי לטגן או לאפות?

האמת היא שהתשובה לשאלה הזו היא קצת מורכבת ואם נרצה לדייק, זה תלוי מאד בסוג הבשר ובתוצאות שאתם רוצים להשיג. אם ניקח לדוגמא צלי בשר, הייעוד שלו הוא אפייה ממושכת על טמפרטורה נמוכה יחסית בתנור. עם זאת, בהחלט תוכלו לשלב בין הטכניקות, כך שלפני שאתם מכינים אותו לתנור טגנו אותו מעט על מנת לסגור אותו לאחר מכן בשלו אותו מעט. זה יגרום לו לספוג טעמים שבתנור לבדו הוא לא היה סופג.

איך יודעים שהבשר מוכן?

האמת היא שיש שיטה נפוצה ומקצועית לבדיקת מידת העשייה של הבשר, והיא באמצעות מד חום. פשוט נועצים מד חום מיוחד בתוך הבשר ובודקים מה הטמפרטורה בפנים. אולם, אנחנו פחות ממליצים לעשות את זה מכיוון שפעולת הנעיצה תגרום למיצים של הבשר להשתחרר החוצה וחבל. לכן, אנחנו ממליצים לכם להיעזר במגע הידיים שלכם הצמידו את האגודל שלכם לזרת ופשוט לחצו על הבשר, אם הוא מרגיש לכם מוצק הוא מוכן.

לסיכום, אם אתם רוצים להכין לילדים שלכם את מנת הבשר המנצחת, אתם צריכים ליישם את הטיפים החשובים שהבאנו במאמר זה, כאשר החשוב שבהם הוא רכישת בשר מקצביה איכותית.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות