טסים כל המשפחה יחד – גם עם התינוק שבבטן: 5 טיפים לטיסה נוחה ושקטה גם בהיריון

בעבר נהגו לחשוב שהיריון אמור למנוע מהנשים ההרות כל מיני תענוגות, בילויים וביצוע פעילות גופנית, אך כיום לשמחת כולנו ההיריון אינו נתפס כמחלה או כמגבלה. זה נכון אומנם שיש מעט הגבלות שחלות על נשים בהיריון, אבל באופן כללי ההיריון אינו אמור למנוע מכם ליהנות ובוודאי שלא לדחות את הטיול המשפחתי לחו"ל. רוצות לטוס גם עם התינוק שבבטן? הינה כל הטיפים לטיסה בראש שקט בזמן ההיריון.

ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון

ביטוח נסיעות לחו"ל תמיד חשוב לעשות, על אחת כמה וכמה בזמן הריון. הריוניות עד שבוע 12 שרוצות לטוס לחו"ל, יכולות ליהנות מביטוח נסיעות רפואי בסיסי, אך משבוע 13 ואילך כדאי מאוד לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון הכולל הרחבה ייעודית להריון עד לשבוע 32. פוליסת הביטוח המורחבת תכלול כיסויים עבור כל הוצאה הקשורה במקרי חירום הנוגעים להריון עצמו, כמו אשפוזים, טיפולים ובדיקות רופא.

טיסה עבור נשים שנמצאות בשליש האחרון להריונן, כלומר החל משבוע 33, ההמלצה היא להימנע מטיסות ולהישאר קרובות לבית החולים בו הן עתידות ללדת. לפיכך, לא קיימים ביטוחים רפואיים עבור נשים הנמצאות בשליש האחרון להריונן. בכל מקרה, תמיד מומלץ לקבל חוות דעת רפואית בנוגע לטיסה עצמה כדי שתוכלו להסיר מעצמכן דאגות מיותרות.

טיפים נוספים לטיסה בזמן הריון

ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון הוא ללא ספק אחד הדברים החשובים ביותר שיש לדאוג להם לפני הטיסה ותוכלו להשתמש בו על כל צרה שלא תבוא בזמן הטיול שלכן בחו"ל. אבל מה לגבי הטיסה עצמה, וכיצד תוכלו להעביר אותה בשלום? בדיוק לשם כך, יש לנו כמה טיפים שבוודאי יקלו עלייך את הטיסה הקרובה:

 

 

הצטיידו מראש בתרופות ובאביזרים שיקלו עליכן

זה לא סוד שישנן תופעות לוואי רבות בהיריון, כאשר בחילות היא אחת הנפוצות שבהן. אנחנו ממליצים לכן להצטייד מראש בתרופות שעשויות להקל על התסמינים ולסייע לכן לעבור את הטיסה על הצד הטוב ביותר. נוסף על כך, אולי כדאי שתשקלו לקחת עמכן כרית הריון לישיבה נוחה יותר במושב.

טיסה עם מלווה

אם יש אפשרות, עדיף שלא לטוס לבד במהלך ההיריון, גם אם מדובר בשלבים מוקדמים של ההיריון. קחו איתכן מלווה לטיסה – בן או בת זוג, אימא, חברה קרובה, אחות וכדומה, שיוכלו לדאוג לכל מה שאתן צריכות ולסייע לכן לעבור את הטיסה בשלום. נוסף על כך, עדיף שתזמינו את המושבים כשהם צמודים, כך שהמלווה יוכל לשבת לצידכן.

מיקום המושב בטיסה

בקשו לשבת במעבר. בין הסימנים הראשונים להריון ניתן למנות תכיפות במתן שתן ובחילות, ולכן חשוב שתהיה לכן גישה נוחה לשירותים. לכן, מושב שממוקם במעבר המטוס יוכל להקל עליכן את ההגעה לשירותים. כמו כן, מומלץ לקום ולהסתובב מדי פעם כדי להגביר את זרימת הדם בגוף ולהתמתח.

שימוש נכון בחגורת המושב

בזמן הנחיתה וההמראה חובה לחגור חגורת בטיחות. לכן, כאשר אתן נדרשות לחגור את עצמכן, השתדלו שלא להדק את חגורת המושב יתר על המידה במרכז הבטן, אלא למקם אותם בנקודה גבוהה יותר או נמוכה יותר.

סיכום

לסיכום, טיול בחו"ל הוא חוויה מהנה וכיפית ביותר, במיוחד כאשר אתן טסות עם היקרים לכן. כל עוד אין לכן מגבלה רפואית נוספת והכול תקין, אין שום סיבה שלא תוכלו ליהנות מטיול משפחתי בחו"ל. עם זאת, אל תשכחו לעדכן את הרופא שלכן בנוגע לטיסה ולוודא שאין שום מגבלה שעשויה למנוע מכן את החוויה. תהנו!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות