רשלנות רפואית בילדים: מתי זה יכול לקרות וכיצד מתמודדים?

רשלנות רפואית היא אחד הסיכונים המשמעותיים יותר שבהם אנו נתקלים, בפנייה לסיוע מצד מערכת הרפואה. אין זה דבר נפוץ מאוד – רובנו לא ניתקלים בכך, לאורך רוב האינטראקציה עם רופאים ומוסדות רפואיים. עם זאת, כאשר זה קורה, הדבר עשוי להיות מזיק, יקר וכרוך בלא מעט עוגמת נפש. כך ואולי יותר, כאשר מדובר ברשלנות רפואית לגבי ילדים. באילו מצבים עשויים להיתקל ברשלנות מסוג זה? ומה ניתן לעשות בנידון?

מתי זה יכול לקרות

מקרי רשלנות רפואית עשויים להתרחש לכל אורך ההריון, שנותיהם הראשונות של הילדים והתבגרותם. 46% מתיקי הרשלנות הרפואית בשנים 2013-2017, היו בתחום הגינקולוגיה והמיילדות (לפי נתוני המכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות ומדיניות הבריאות). למעשה, ההריון הוא נושא מורכב, שסביבו פעילות רפואית רבה. חשוב לקחת בחשבון שאצל ילדים, שינויים בגוף הם מטבע הדברים תהליך שמתרחש הרבה וכל הזמן. לטיפול הרפואי בילד, מתווסף מסיבה זו ההיבט של מעקב אחר ההתפתחות – גם בכך עשויים להיתקל במקרי רשלנות. מה גם, שרופא ילדים אמור להכיר את הילד לאורך זמן ותוך מודעות להתפתחותו ולכן, להכיר אותו טוב יותר. להרחבה, תוכלו למצוא מידע נוסף כאן.

רשלנות רפואית בילדים

כיצד מתמודדים

תביעות בנושא רשלנות רפואית רצוי להגיש בהקדם, אך ניתן עקרונית להגיש אותן עד גיל 25. מגיש התביעה הוא ההורה. כמובן, במקרה שבו הילד כבר לא ילד – הוא עבר את גיל 18 ומדובר על דבר שהתרחש בעבר, בילדותו, הוא יגיש את התביעה בעצמו. מתחילים את התהליך, באיתור עורך דין שמתמחה בנושא תביעות רשלנות רפואית. מתייעצים איתו, בכדי לוודא שאכן ישנו חשד סביר שמדובר ברשלנות ושישנו גם סיכוי סביר להצלחת תביעה בנידון. כעת אוספים את כל החומר התיעודי הרלוונטי, שמציג את המקרה. לאחר מכן יש להשיג חוות דעת רפואית, מרופא שמתמחה בתחום המדובר. כעת מגישים את התביעה לבית המשפט. אם הסכום הנתבע הוא עד 2.5 מיליון ש"ח, התביעה תוגש לבית משפט השלום ואם הסכום הוא מעבר לכך, היא תוגש לבית המשפט המחוזי.

זמן ופשרות

חשוב לקחת בחשבון ולהיות מוכנים נפשית וכספית, לכך שהתביעה תימשך זמן רב ולא תהיה זולה. זאת, הן לאור איטיות ההתנהלות בבתי המשפט בכלל והן לאור מורכבות נושא הרשלנות הרפואית. בין אם תובעים רופא או מוסד רפואי, ישנם גם שלבים של המתנה לחוות דעת שהם מביאים לבית המשפט, להעלאת טיעוני נגד מצידם והמתנה לתגובתכם וכן הלאה. מסיבה זו וסיבות נוספות, כדאי לשקול פשרה בין הצדדים. הסכם פשרה יכול להיות גם חלקי – כזה שמתייחס רק לחלק מהנקודות והסכמה שבית המשפט יחליט לגבי השאר.

לסיכום

הנושא הרפואי עולה בתדירות גבוהה סביב גידול ילדים וכך גם תשומת הלב מצד הורים למתן מענה יסודי ובצדק. לכן, חשיבות תשומת הלב לאפשרות של רשלנות רפואית לגבי ילדים, גדולה מהרגיל.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות