להורים שבדרך: מה עושים נגד כאבי בטן בהיריון?

תקופת ההריון היא תקופה מופלאה. תקופה מרגשת, מיוחדת ומסקרנת, אך בו זמנית גם מדובר בתקופה בה כל מיחוש ותופעה מוזרה עשויים בקלות לעורר דאגה. ההבנה שמתחילים להיות אחראיים לחיים חדשים מובילה לתחושת אחריות שלא תמיד ניתנת לשליטה. אחת מהתופעות היותר שכיחות נוגעת לכאבי בטן, כאבים שלרוב נמצאים כטבעיים, אך לעיתים דורשים בדיקה רפואית. מהם אם כן אותם גורמים שמופיעים למיחושים, אלו צרכים להאיר נורת אזהרה ומה ניתן לעשות בנידון? מוזמנים לצלול פנימה!

לא חסרות סיבות לכאבי בטן בהריון

בראש ובראשונה יש להבין שבעת ההריון שלל שינויים פיזיולוגיים מתרחשים, לא רק שהרחם גדל, אלא גם איברים זזים, יש גזים, עצירות וכדומה. לאור כל זאת הרבה פעמים קשה להבין האם מדובר בכאב שקשור להריון או למצב אחר. פה נציין שישנה משמעות לשלב שבו נמצאים. כך למשל בחצי הראשון של ההריון כאבי בטן מאוד נפוצים. לא מדובר בכאבים עזים, אלא בכאבים שיותר מזכירים כאבי מחזור. עם זאת, במקרים של כאבי בטן בהריון שחשים משמעותיים, מוטב לפנות לרופא, בטח אם הכאב מלווה בדימום, בחום וכדומה.

מקרים שמצריכים בירור רפואי

מצד אחד מי שתתחיל לקרוא את סך התרחישים האפשריים בהריון, עשויה לעבור כמה חודשים מורטי עצבים, אך יש דברים בסיסיים שכן מוטב לדעת, ובכול הנוגע לכאבי בטן, מוטב להכיר את אותם מקרים שמצדיקים פנייה לרופא נשים: כאבים עזים בבטן התחתונה, דימום, כאבים סדירים שמשפיעים על התפקוד היומי, חום נלווה, כאבי ראש וכדומה. ייתכן שהבעיה נעוצה בלידה מוקדמת, בהיפרדות שלייה, בהרעלת הריון, בזיהום תוך רחמי, בגדילה של שרירן ברחם וכדומה. כמו כן, עשויות להיות שלל בעיות שאינן קשורות בהכרח להריון, ואלו עשויות להתייחס לתסביב שחלתי או חצוצרתי, לזיהום בדרכי השתן ולשלל מצבים נוספים.

כוחה של תזונה

כלל האצבע הוא שאם הכאב מטריד, מוטב לפנות לבדיקה רפואית. עם זאת, אם הכאבים קלים, בהחלט יש כמה דברים פשוטים שניתן לעשות. ראשית , חשוב לשים לב לתזונה. הרעיון הוא לוותר על מזונות שקשה לעכל. כך למשל חלב וירקות ממשפחת המצליבים (כרובית וכרוב, חומוס ופול) בהחלט ניתן להשאיר בצד, וכך גם מזון מעובד שידוע כמאוד מתובל ושמנוני. במקביל, כן מומלץ לשתות זרעי שומר ואף גרניום לימוני. הגרניום ידוע ביכולות מופלאות להרגיע את הבטן, ולעומת צמחים אחרים הוא אינו מסוכן לתהליך ההיריון. במקרים מסוימים, כדאי לשקול שימוש בתוספי תזונה שמתאימים לנשים בהיריון, בתיאום עם הרופא המטפל בלבד.

מכשיר ייעודי ופנייה לרפואה הסינית

כאבי בטן בעת ההריון נחשבים מאוד נפוצים, ועל כן ישנו מענה בצורת מכשיר ייעודי. מדובר במכשיר שעונה לשם "טנס". השימוש פשוט ומוביל לשיכוך כאבים, וזאת באמצעות התבססות על זרמים חשמליים. במקביל, הרפואה הסינית רואה את הגוף ואת הבעיות הגופניות כמכלול אחד, ואל ההריון הרפואה הסינית מתייחסת כאל שינוי משמעותי שהגוף חווה. לפני בחירת הטיפול, יש לעבור אבחון מקיף. כמו כן, הרפואה הסינית מסייעת לנשים הרות שבשוטף סובלות ממחלות מעי דלקתיות. הטיפול מונע מהגוף להיכנס להתקף (בעת ההריון), כאשר הטיפול נעזר בדיקור ובצמחי מרפא.

אחריות הורית מתחילה כאן!

לסיכום נציין שאין להיבהל מכל כאב בטן. רובם טבעיים ואינם חמורים. עם זאת, אם מופיע חום, דימום, או אם הכאב משמעותי, בהחלט חשוב לקבל חוות דעת רפואית. כמו כן, לפני שמתחילים להשתמש בתכשיר/מכשיר כזה או אחר, בהחלט שווה לוודא שהמצב הרפואי מתיר זאת. אז נכון שהריון הוא מתנה ולא מחלה, אך הריון הוא גם התחלה של אחריות עצומה – אחריות עבורכם ועבור הזאטוט הקן שטרם הגיח לאוויר העולם. רק בריאות!

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות